Friday, 25 January 2013

Tahun 2013: Zahirkan Azam Baru


Beberapa minggu lagi genap setahun blog ini sunyi sepi tanpa apa-apa yang terisi. Semakin sukar dan mencabar dalam bidang penulisan ini. Kadang-kadang ada cerita sempat tulis. Kadang-kadang sepi kerana tiada perkara yang hendak dikisahkan. Kadang-kadang ada , tetapi tidak berkesempatan. Mungkin inilah yang sukar untuk dilalui penulis-penulis diluar sana. 

Tahun 2013 punya kisah dan cerita yang boleh menambah semangat dan azam yang baik. Umpama menghijrahkan diri ke arah yang lebih baik dari sebelum ini. Tetapi ada diantara perkara itu yang belum dapat dipastikan. Minat penulisan ini akan terus menjadi minat utama dalam hidup berdakwah. Biarpun komitmen ini tidak terjangka masa dan ketikanya, InsyaAllah usaha dakwah secara menulis ini tidak akan pernah terhenti. 

Cerita dunia hari ini yang pelbagai, isu kefahaman Islam yang kian bercambah. Muncul pula kebangkitan yang tidak disangka-sangka. Banyak perkara yang menakjubkan berlaku di hadapan mata. Semoga permulaan  tahun 2013 ini mempunyai cerita yang menarik dan hebat untuk dikongsi bersama. 


No comments: